Bambus masaža

Najdite na strani

Bambus masaza

Bambus masaža je uporaba votlih organsko obdelanih bambusovih palic, ki so segrete ali rabljene pri sobni temperaturi v splošni masaži. Uporabljajo se kot orodje v vseh načinih masaže. Zdravljenje je trenutno vedno bolj priljubljeno v zdraviliščih, frizerskih salonih ter pri masažnih in lepotnih terapevtih. Lahko se uporablja kot zdravljenje sama po sebi ali v povezavi z vročimi kamni. To je starodavna terapija. Bambusove čaše (za puščanje krvi) so bile uporabljene že v tradicionalni kitajski medicini.

Tehnika

Bambusova palica nadomešča terapevtove roke in je sposobna dati globljo, trdnejšo masažo. Palico drži terapevt in jo valja po mišicah z isto močjo, kot bi jo uporabil v svojih rokah. Mišice se nato gnete, kar pomaga pri sproščanju napetosti in zmanjšanju vozlov. Ta tehnika uporablja splošna načela masaže. Podobno kot pri masaži pospešuje cirkulacijo, sprostitev in druge splošne koristi. Masažni terapevti pogosto uporabljajo celo roko od komolca do zapestja, vendar uporaba bambusove palice nadomešča to tehniko.

Učinek

Ta tehnika deluje na zelo podoben način kot masaže s kamni. Roke se uporabljajo za delo preko mišic in z bambusovo palico se osredotoča na vozle. Če je palica ogreta, se mišice sprostijo na globlji ravni. Načela in koristi splošnih masaž najdemo tudi v tem načinu. Ko se palica uporablja namesto roke, pa lahko uporabo palice vključimo v vse tehnike in načini. Kadar terapevt manj uporablja svoje roke, lahko ima to še dodatno ugodno vpliva na terapevta z manj stresa v rokah, zapestju in ramenih.

Prednosti bambusove masažne terapije

Bambus masažna terapija je starodavna kitajska medicina navdihnjena po naravnem zdravljenju bolnikov z uporabo stebla iz bambusa v različnih velikostih in dolžinah za namestitev na različne dele telesa. Preden se je bambus razvil kot orodje za izboljšanje zdravja ljudi, so ta material že znali uporabljati na 1500 različnih načinov. Uporabljali so ga kot material za glasbene instrumente, dekoracije, in še veliko več. Večina azijskih držav ga prav tako ga obravnavajo kot simbol plodnosti in blaginje, spolnosti in dolge življenjske dobe. V teku časa je bilo odkrito in razvito kot pomoč pri zdravljenju našega telesa.
Metoda, ki se uporablja za to vrsto zdravljenja, je nekako podobna večini vrst masažnih terapij, razen dejstva, da masažni terapevt uporablja bambusove palice, namesto, da masira celo telo bolnika s svojimi rokami, komolci in koleni.

Med masažno terapijo, je bolnikova koža pripravljena z uporabo posebnih olj ali eteričnih olj, da deluje kot mazivo za bambus palico, da svobodno drsi brez odpora po različnih delih telesa, ki jo je treba zdraviti. Dober masažni terapevt bo vedel, kdaj koža absorbira masažno olje, in bo dodal dodatno olje, ki je potrebno za gladko površino. Eterična olja so prav tako vključena v masažo zaradi številnih prednosti za človeško telo. Vendar se mora terapevt prepričati, če bolnik ni alergičen na olja, terapevt lahko to preveri tudi preko zdravstvenega zapisa pred masažo.

Bambus masažna terapija sprošča napetosti mišic z nenehnim gnetenjem na različne mišične skupine telesa. Pri vsaki mišični skupini se za reševanje problema uporablja posebna dolžina in velikost bambusove palice. Uporaba teh palic cilja predvsem v globino tkiv za preprečevanje togosti celotnega telesa in za lajšanje kronične telesne bolečine. Ta vrsta masaže je podobna masaži globokih tkiv zaradi učinkovitosti palic, ki kot odličen dodatek delujejo na globino tkiva bolnika. To je le nekaj od številnih primerov prednosti, ki jih bolnik lahko pričakuje po opravljeni bambusni masažni terapiji poleg popolne sprostitve telesa in spodbudnih izkušenj. Palice so včasih segrete, da odda toplino v mišična tkiva, ko masažni terapevt masira pacienta. Terapija spodbuja dobro cirkulacijo, limfno drenažo in čutno dojemanje živcev. Redna uporaba tega zdravljenje lahko tudi izboljša imunski sistem bolnika, fizično okrepi telo in izboljša duševno dispozicijo.